BANDIRMA'DA EDEBİYAT GÜNLERİ

BANDIRMA

12-14 Ekim tarihleri arasında, Bandırma 1. Edebiyat Günleri” adıyla bir program düzenlendi.






Bandırma Belediyesi ve Edebiyat Galerisi Net işbirliği ile 12-14 Ekim tarihleri arasında, Bandırma 1. Edebiyat Günleri” adıyla bir program düzenlendi.
Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek programda; sergi açılışı, imza ve söyleşiler, şiir ve müzik gecesi Bandırmalılarla buluşacak.
Bandırma doğumlu ustalar Salah BİRSEL ve Orhan İSLİMYELİ anısına ve Bedii Faik AKIN'a saygı amaçlı gerçekleştirilecek bu program için, Edebiyat Galerisi Net yazarlarından 21 isim kentimize gelecek.
12 Ekim Cuma günü başlayacak Bandırma 1. Edebiyat Günleri etkinlikleri için kentimize gelecek konuklar, saat 14;30'da Kaymakam Ali MANTI'ya ve saat 15;30'da da Belediye Başkanı Sedat PEKEL'e nezaket ziyaretinde bulunacak.
Aynı gün saat 18;00'de Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde kentimiz sanatçılarından aynı zamanda Edebiyat Galerisi Net yazarlarından olan Gültekin ÖZCAN'ın Eylül'de Gel” adlı suluboya sergisinin açılışı yapılacak.
Bandırma 1. Edebiyat Günleri'nin 13 Ekim Cumartesi günkü programında imza-söyleşi ve Şiir-Müzik Gecesi etkinlikleri yer alacak.
Kristal Kafe'de gerçekleştirilecek imza ve halkla buluşma programı saat 13;30'da başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılan yazarlar okuyucularıyla söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak. Söyleşi ve imza programı saat 17;30'a kadar sürecek.
Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılacak Şiir ve Müzik Gecesi programı ise saat 20;00'de başlayacak.
Türk Halk Müziği sanatçısı Dr. Abdullah GÜNDÜZ'ün sunacağı programda, çeşitli şairler kendi şiirlerini seslendirecek, ozanlar ezgilerini dinleyicilere sunacak.
Programda; Prof. Dr. Ercan KIZILAY, yazar ve yönetmen Haluk IŞIK, Yazar Nazım GÜVENÇ, Antalyalı Halk Ozanı Şaban AKTAŞ, Tahtacı Ozan Ali TUNÇAY, TRT ses sanatçısı Doç. Dr. Hüseyin YALTIRIK ve ses sanatçısı Cemile İnce YÜCEL yer alacak.
Kentimizde konuk olacak Edebiyat Galerisi Net yazarları, 14 Ekim Pazar günü de Kuşcennetini ziyaret edecek ve kentimizden ayrılacak.
Bandırma 1. Edebiyat Günleri'ne katılacak konuklar şunlar:
Prof. Dr. Ercan Kızılay Meral Adak
Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık Ali Tunçay
Dr. Abdullah Gündüz Orhan Oyanık
Dr. Erden Soytürk Esra Türker
Cemile İnce Yücel Suzan Kuyumcu
Emine Pişiren Mehmet Seviş
Haluk Işık Bekir Yaşar
Gonca Aydemir Ökkeş Öztürk
Şaban Aktaş Ali Haydar Birgör
Nazım Güvenç Jale Demir
Gültekin Özcan






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli